DNS چیست؟

DNS چیست؟

دی ان اس یا نیم سرور
قبل از اینکه بگوییم دی ان اس چیست باید شما را با مفهوم IP ,domain,  serverآشنا کنیم 
کلمه DNS ، مخفف Domain Name System یا "سیستم نام دامنه" است.

دامنه یا domain  چیست؟
منظور از دامنه یا دامین به انگلیسی (domain)، همان آدرس اینترنتی است. همان آدرس‌هایی که برای باز کردن یک سایت در اینترنت وارد می‌کنید. برای مثال، آدرس اینترنتی سایت گوگل، google.com است و آدرس اینترنتی سایت ما artinmehr.com
هردامنه از یک یا چند قسمت تشکیل شده است که با نقطه (دات)از هم جدا می شوند :
1-آدرس "WWW"
2-نام دامنه  به انگلیسی Domain Name
3- پسوند موضوعی یا GTLD (Generic) (مثل com ,orgو....که سه حرفی هستند)
4- پسوند کشوری یا محلی یا CTLD(Country) (مانند ir(ایران)-tr(ترکیه) co(کلمبیا)-.......)که دوحرفی هستند
نکته ی مهم اینست که  دامنه ها اختصاصی هستند .
سرور چیست؟
در فرهنگ لغت اولين تعريفي كه از SERVER خواهيد ديد واژه «خدمات دهنده» است. 
سرور ترکیبی از سخت افزار کامپیوتری و سیستم عامل است که منابع مختلفی مانند رم، فضای ذخیره‌سازی، پردازنده و … را برای کاربران داخل شبکه آماده می‌کند. درواقع سرور کامپیوتری است با هاردها و رم ها و پاورهای زیاد و قدرتمند که در واقع مسئوليت مديريت اطلاعات و داده‌ها را بر عهده دارد و به عبارت بهتر سيستم سرور به عنوان يك مادر يا خدمات دهنده به كامپيوتر‌هاي كوچك‌تر به عنوان خدمات گيرنده يا کلاینت - Client – فرمان مي دهد و كلاينت ها مي توانند نیازهای خود را به کمک داده هاي موجود تحت شبكه، در آن تامین کنند.سررورها عموما، کامپیوترهای قدرتمندی می باشند، چراکه آنها می بایست پاسخگوی دهها، صدها، و شاید هزاران تقاضای کاربران بر روی اینترنت باشند.
IPچیست؟
آدرس آی پی به گونه ای طراحی شده است که یک دستگاه کامپیوتر (یا دستگاه های دیجیتال دیگر) بتواند از طریق اینترنت به دستگاه دیگری متصل شود. آدرس های آی پی موقعیت میلیونها دستگاه دیجیتال که به اینترنت متصل هستند را از دستگاه های دیگر مشخص و متمایز می کند. به طور خلاصه همانطورکه یک نفر وقتی می خواهد برای شما نامه بفرستد آدرس شما را نیاز دارد، یک کامپیوتر که می خواهد با شما ارتباط برقرار کند هم به آدرس آی پی برای ایجاد این ارتباط نیاز دارد.
 IP در واقع مخفف عبارت Internet Protocol به معنی پروتکل اینترنتی است. پروتکل اینترنتی به مجموعه ای از قوانین گفته می شود که فعالیت های اینترنتی را کنترل می کند و انجام شدن یک سری از عملکردها را در فضای مجازی تسهیل می کند. بنابراین آدرس پروتکل اینترنتی بخشی از شبکه متصل شده به صورت سیستماتیک است که ارتباطات آنلاین را با شناسایی دستگاه های مبدا و مقصد کنترل می کند.
وب سایت ها بر روی سرور هایی در سرتاسر جهان میزبانی می شوند. مشکل اینجاست که سرورها در واقع توسط نام دامنه شناسایی نمی شوند. آنها با IP Address مشخص می گردند.
اما به خاطر داشتن آدرس های IP کامپیوترهای یک شبکه برای افرادی که قصد اتصال به آنان را دارند بسیار دشوار است. مثلا به خاطر سپردن نام دامنه  artinmehr.com  بسیار ساده تر از به خاطر سپردن آدرس IP نظیر آن (80.171.166.48) است.
لذا DNS به شما امکان می دهد تا به جای استفاده از آدرس های عددی IP برای اتصال به یک کامپیوتر خاص در شبکه ای دیگر (یا برای دسترسی به یک سرویس راه دور)، با به کارگیری نام دامنه ای که به خاطر آوردن آن برای شما راحت تر است به آن کامپیوتر متصل شده یا از آن سرویس بهره بگیرید.
DNS سرور های زیادی در شرکت های هاستینگ و سازمانها وجود دارد.این DNS سرورها  با یکدیگر در ارتباط هستند.بنابراین تنها کافی است شرکت هاستینگ شما نام دامین شما را در DNS سرور اضافه نماید تا تدریجا (در حدود ۴۸ ساعت) با سایر DNS ها در سراسرجهان هماهنگ شود.                                                                                                    
 

نوشتن نظر







وبلاگ گروه آرتین

ارائه مطالب مفید و سودمند در زمینه طراحی سایت ، بازاریابی اینترنتی و بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

درباره گروه فناوران آرتین

گروه فناوران آرتین با یک تیم با تجربه ، خدماتی چون طراحی سایت ، طراحی سیستم های اختصاصی تحت وب و تحت ویندوز و بهینه سازی سایت را بر اساس نیاز و سلیقه مشتریان ارائه می کند . این شرکت با بهره گیری از دانش و تکنولوژی های جدید برنامه نویسی توانسته با همت و پشتکار خود سیستم های پر قدرت و حرفه ای تحت وب همچون فروشگاهی ، شرکتی ، سازمانی ، صنعتی و سیستم های اختصاصی مورد نیاز کارخانجات را تولید و به عرصه فروش